bvop Közadatkereső iso9001 nat_mir

Sopronkőhidai Kft.
Székhely: 9407 Sopronkőhida,
Pesti Barnabás u. 25.
Adószám: 11130888-2-51
Cégjegyzékszám: 08-09-003769

Aktualitás

Utolsó fázisában a száraztészta-üzem

A solti objektum fogvatartottjai hamarosan megkezdhetik a munkát a nagymajori száraztészta-üzemben, megtörtént a műszaki átadás.

A bv. intézetekben nagy mennyiségű a tésztafogyasztás, amihez jelenleg 32 tésztafélét használnak a konyhákon. Napi rendszerességgel szerepel az étlapon köretként, főételként, és levesbetétként. Az éves felhasználás közel 350 tonna.

[Forrás: Állampusztai OBVI]


A kft. tulajdonában lévő épület átalakítása, felújítása a tavalyi évben kezdődött. Az üzem előzetes méretének, gyártási teljesítményének meghatározásakor az intézeti igényeket, mennyiséget vették alapul. Az építési engedélyeztetési eljárást a tervek elkészülte után, 2016. június 23-án indították, két hónap múlva kaptak nem jogerős építési engedélyt.

[Forrás: Állampusztai OBVI]


A kivitelezés szeptember 23-án megkezdődött, a kedvező időjárásnak köszönhetően az ütemtervnek megfelelően határidőre befejeződött. A műszaki átadás után – ami idén április 10-én lezárult – az építésügyi hatóságtól megkérték a használatbavételi engedélyt, majd ezt követően már csak a NÉBIH engedélye szükséges. Ezek megszerzése után optimális esetben május végétől várhatóan megkezdődhet a tényleges gyártás.

[Forrás: Állampusztai OBVI]


Az üzem a teljes kapacitás kihasználása esetén mintegy 30 fogvatartott foglalkoztatását biztosítja majd. A fogvatartottak részére az előírásoknak megfelelő fekete-fehér öltözőt, fürdőt, illemhelyet alakítottak ki. A kerítés, a 12 beltéri, a 14 kültéri biztonsági kamera és a klimatizált őrhely az őrzés biztonságát szolgálja.
Várhatóan pár héten belül minden intézetben az itt készült tésztát tálalják majd étkezéskor.

[Forrás: Állampusztai OBVI]

 

Forrás: http://bv.gov.hu